Velika donacija od Našeg Orizarca Muslije Mustajbašić

Naš Orizarac Muslija Mustajbašić koji živi i radi u Mađarskoj nije zaboravijo svoju državu u kojoj je rođen niti svoje sugrađane u Orizare, i šire.

U ovom teškom periodu u kojem je borba sa Korona virusom i najveća nestašica zaštitne opreme, Orizarac Muslija je donirao 180 hiljada medicinskih zaštitnih maski koje su najpotrebnije u ovom periodu.

Općini Veles donirano je 60 hiljada zaštitnih maski od kojih najveći dio ide u Opću bolnicu u Velesu, 10 hiljada maski je donirano u Općini Gradsko, 60 hiljada maski donirano je Dečjoj klinici “Kozle” u Skoplju i 50 hiljada maski u Orizare, koje će udruženje “Glas Orizara” podijeliti Ambulatni , Džamiji, Školi, i građanima Orizara a jedan dio maski ide selima u neposrednoj blizini.

Ovo nije jedina donacija porodice Mustajbašić, da napomenemo da su u prošlosti također donirali tonama prehrambenih proizvoda i odeće.

Molimo Uzvišenog Allaha da nagradi porodicu Mustajbašić na ovoj i svim donacijama što su donirali našem mjestu i šire, ovo je još jedan dokaz da su Orizarci vrijedan i human narod, i da vole i poštuju Makedoniju gdje su rođeni.

%d blogeri kao ovaj: