Ucjene i pritisci na Orizarce pred lokalne izbore

Kao što je praksa u Makedoniji pred svake izbore vrše se pritisci i ucjene na narod od političkih partija da bi osvojili što više glasova.

Ovi lokalni izbori 2021 u Općini Veles prema anketama ni jedna od političkih partija nema ubedljivo vodstvo, pa su intenzivirali pritisak i ucjene na građane kao nikada do sada.

Veliki pritisci i ucjene vrše se na građane Orizara, ucjene uposlšljenima, ucjene poljoprivrednicima, ucjene onima koji primaju socijalnu pomoć, ucjene stočarima.

Mi znamo, a i ONI znaju da su Orizarci to jest Bošnjaci, Muslimani prkosan i neuplašiv narod, prkosili smo i nismo se plašili mnogim jačim režimima i partijama, niti ćemo se u buduće plašit i biti nekome marioneta.

Svaka partija koja dođe na vlast ima 4 godine vremena da djelima i svojim radom ubedi glasače da na sledeće izbore ponovo glasaju za njih, a ne sa prljavom kampanjom i prijetnjama.

Pozivamo sve Orizarce koji dobijaju prijetnje i ucjene od političkih partija da se obrate našem udruženju, a mi ćemo dokumentirati sve slučajeve koje smatramo da postoje indicije za krivično djelo i proslijedićemo ih državnim i evropskim institucijama jer imamo nekoliko advokata i pravnika koji su se ponudili da nas zastupaju u ovim slučajevima.

Budno i sa velikom pažnjom pratićemo sve političke aktivnosti gdje god bude postojalo i najmanje sumnje za ucjenu i pritisak na naše građane reagovaćemo i obavijestićemo sve nadležne institucije.

Mi kao udruženje stojimo na raspolaganje svim građanima neovisno kojoj političkoj partiji pripadali, nećemo dozvolit da bilo ko gazi naše dostojanstvo za određene lične interese.

Poruka i pouka političarima:

Sve puca i sve se kida kad je naj slabije osim zuluma on puca i kida se kad je naj jači, uzmite pouku od predhodnog režima kada je puko i propao kada su pritiscima i ucjenama imali apsolutnu vlast centralnu i lokalnu.

%d blogeri kao ovaj: