Reis ul Ulema Šaćir ef. Fetahu sa delegacijom Islamske Zajednice posjetio Orizare

Orizare po drugi put u mjesecu Ramazanu je domaćin delegacije Islamske Zajednice Sjeverne Makedonije na čelu sa Reis ul Ulemom.

Velika nam je čast biti domaćin i ugostiti Reis ul Ulemu i predstavnike Islamske Zajednice koji su odvojili vremena i posjetili Orizare, i s time dokazali da nismo zaboravljeni od Islamske Zajednice i da ona vodu brigu o svim vjernicima u Makedoniji.

Delegacija Islamske Zajednice i Reis Ul Ulema Šaćir ef. Fetahu prošetali su centrom Orizara, posebno interesovanje su imali za staru školu gdje je predviđeno da se izgradi Islamski Centar, obišli su zgradu stare škole i potencirali da je to pravo mjesto gdje će zablistati veliki Islamski Centar.

Nakon Akšam namaza priređen je zajednički iftar sa džamijskim odborom i džematlijama Orizara.

Pred Jaciju namaz Reis ul Ulema Šaćir ef Fetahu održao je predavanje u našoj džamiji, govorijo je o blagodatima i vrijednostima mjeseca Ramazana, izrazijo veliku podršku Islamske Zajednice nama u Orizaru, podršku ideji o izgradnji Islamskog Centra i zahvalio se svim vjernicima koji podržavaju rad institucija u sklopu Islamske Zajednice.

Poslije Teravih namaza delegacija Islamske Zajednice i Reis ul Ulema posjetili su udruženje “Glas Orizara”, razgovarali smo o projektima i aktivnostima udruženja, o trenutnom stanju i problemima građana Orizara.

U ime svih građana Orizara zahvaljujemo se delegaciji Islamske Zajednice Makedonije, a posebna zahvalnost Reis ul Ulemi Šaćiru ef. Fetahu što su posjetili naše mjesto, što podržavaju i nastoje da pomognu u rešavanju naših problema, zahvaljujemo se što Islamska Zajednica kao institucija stoji uz Orizarce i vodi brigu svima nama.

%d blogeri kao ovaj: